Zdravilne Rastline

Jojobino olje (Simmondsia chinensis)

Jojobino olje (Simmondsia chinensis)

Jojobino olje je primerno za nego vseh vrst kože. Podobno je naravnemu kožnemu sebumu zato je zelo še posebej učinkovito za nego očutljive kože (akne) in lasišča (prhljaj).

Preberi cel opis


Jojobino olje 
Lat: Simmondsia chinensis
Ang: Jojoba oil


Splošni opis
Jojobino olje
Jojobino olje je po svoji strukturi pravzaprav tekoči vosek, ki je bogat z vitaminom E. Sestavjeno je iz voskastih estrov in ne triacilglicerolov. Jojobino olje tako tvorijo dolge verige maščobnih kislin, maščobnih alkoholov, tokoferolov, prostih sterolov in drugih nesaponificirajočih sestavin. Olje je zelo uporabno in primerno za vse tipe kože, posebno za občutljivo in problematično (aknasto) kožo. Hranljiva maščobna olja kože ne dražijo in ne povzročajo alergij. Jojobino olje se hitro vpija, zavira nastanek gub, uravnava vlažnost in ohranja elastičnost in prožnost kože. Olje zaradi vsebnosti tetradekanojske kisline deluje protivnetno in je tako primerno tudi za nego poškodovane ali vnete kože. Blagodejno deluje tudi v pripravkih za odpravljanje artritisa in revmatizema. Olje se je zelo obstojno in se lahko ohrani zelo dolgo, tudi po nekaj let, ne da bi se strukturno spremenilo. Jojobino olje pridobivajo iz plodov grma jojobe, ki zraste v višino d 2 metra in raste predvsem na jugu Z.D.A. in v Mehiki.

 

Popolna nega za mastno kožo in akne:

Jojobino olje je zelo učinkovito za nego mastne in aknaste kože. Olje zelo podobno naravnemu kožnemu sebumu in ima tako sposobnost uravnavati vsebnost sebuma v koži. Preveč sebuma je vzrok za mastno kožo in akne. Mastna koža povzroča tudi prhljaj. Tako jojobino olje uravnava količino sebuma v koži. Če je sebuma preveč celice prenehajo proizvajati dodatni sebum saj registrirajo jojobino olje kot naravni kožni sebum.

 

Nega las in preprečevanje prhljaja:

Jojobino olje je pomembno za nego las, saj je ena od nalog naravnega človeškega sebuma ohranjati ohranjati lase zdrave in prožne. redna uporaba jojobinega olja preprečuje razcepljanje konic in ohranja lase močne in svetleče. Olje pravtako preprečuje srbeče lasišče in preprečuje izgubo las. Ker jojobino olje uravnava količino sebuma v koži je zelo primerna tudi za nego proti prhljaju. Olje se vpije v lasišče, kjer prekine prekomerno izločanje sebuma, ki je vzrok za prhljaj in tako si lasišče počasi opomore in pridobi zdrav videz.

 

 


Kje kupiti KJE KUPITI KVALITETNO JOJOBINO OLJE

Kazalo Jojobino olje (golden) - simmondsia chinensis (klikni)
Priporočamo 
IZDELKI, KI VSEBUJEJO JOJOBINO OLJE (PRIPOROČAMO)

Kazalo SMREKOSAN Oblakovo naravno smrekovo mazilo (klikni)

Kazalo Oblakovo Zeliščno negovalno in masažno olje (klikni)

Kazalo Valenatura Zeliščno vitaminski balzam za ustnice (klikni)

 

  • Barva: Rumena
  • Botanično ime: Simmondsia chinensis
  • Gostota: 0,863 - 0,865
  • Jodovo število: 78 - 90
  • Kislinsko število: Max. 1
  • Saponifikacijsko število: 85 - 100
  • Viskoznost: Srednja
  • Vonj: Značilen rahel

Specials